Már lehet programot ajánlani az EU Code Week-re!

egyedi szoftverfejlesztés, ügyviteli alkalmazások fejlesztése közép- és nagyvállalatok részére

2016. október 15. és 23. között, immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre az EU CODEWEEK. Világszerte több millióan – gyerekek és fiatalok, valamint felnőttek, köztük szülők, tanárok, vállalkozók és szakpolitikusok – vesznek részt azokon a rendezvényeken, melyeken megismerkedhetnek a programozás szépségével. A rendezvény fő célkitűzése, hogy közelebb hozza a programozást az átlagemberekhez, és megértesse velük: nincs szükség különleges képességekre ahhoz, hogy valaki megtanuljon programozni. Az európai programozási hét keretében bárki szervezhet saját rendezvényt. Informatikai tagszervezetünk, az IVSZ az EU Code Week magyarországi szervezője és koordinátora. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai támogatásával segíti az EU Code Week események megszervezését. Segítségével kerülnek összeköttetésbe az iskolák, könyvtárak és külső, gyerekek programozás oktatását végző szervezetek, IT cégek. Honlapjukra folyamatosan töltenek tel támogató anyagokat, a programozás hetén jól használható videókat, online alkalmazásokat, tanárok számára készült óravázlatokat.

Az iskolák várják az informatikai- és telekommunikációs cégek, szervezetek, felsőoktatási intézmények, könyvtárak jelentkezését, akik:

  • szívesen biztosítanak előadót rendhagyó osztályfőnöki órákhoz vagy a programozást népszerűsítő foglalkozáshoz, vagy
  • iskolai csoportokat fogadnak székhelyükön, hogy a diákok és a tanárok megismerjék az informatikával foglalkozó szakemberek világát, vagy
  • programozni tanítanak pedagógusokat vagy diákokat egy műhelymunka erejéig.

Bővebb információ és jelentkezés itt érhető el.